Zo lang duurt het om op de nieuwe locatie van Bravis in Roosendaal te komen

Door de verplaatsing van het Bravis ziekenhuis van Bergen op Zoom naar Roosendaal, zijn er zorgen op Tholen. Vooral in Stavenisse rijst de vraag of inwoners in noodgevallen op tijd naar het ziekenhuis gebracht kunnen worden. Uit onderzoeken zou blijken dat er niets aan de hand is, maar Tholenaren zijn er niet gerust op.

Daarom namen wij de proef op de som. Twee verslaggevers vertrekken allebei vanuit Stavenisse. De een rijdt naar de huidige locatie van Bravis in Bergen op Zoom. De ander rijdt naar de locatie in Roosendaal waar het nieuwe ziekenhuis gebouwd moet worden.

Gemiddeld doe je er zo'n 29 minuten over om bij het huidige ziekenhuis in Bergen op Zoom te komen. De nieuw aan te leggen locatie in Roosendaal ligt ruim zes minuten rijden verder. De verslaggever zette de stopwatch stil op 35 minuten en 47 seconden.

Reistijd wordt nog korter

Daarbij moeten twee opmerkingen geplaatst worden. De reistijd naar beide ziekenhuizen wordt korter als een ambulance die route aflegt. Die hoeft zich niet aan de maximumsnelheid te houden. Ook wordt de reis naar het nieuwe ziekenhuis nog korter. Het laatste stuk van de reis gaat nu nog over polderwegen. Als het nieuwe ziekenhuis gebouwd wordt, komt er een nieuwe weg die het ziekenhuis sneller bereikbaar maakt.

Krap

Bergen op Zoom zou met een ambulance waarschijnlijk net binnen de tijdslimiet van 25 minuten haalbaar zijn. Het is nog de vraag of het nieuwe ziekenhuis in Roosendaal ook binnen diezelfde tijd bereikbaar is voor de inwoners van Stavenisse. Dat zal iedere keer weer krap worden.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren