Azimi's Patro Eisden krijgt licentie voor eerste klasse

Het Belgische Patro Eisden uit Maasmechelen, de voetbalclub waar zakenman Salar Azimi uit Aardenburg eigenaar is, mag volgend seizoen toch uitkomen in de eerste amateurklasse. De club was naar het arbitragehof gestapt omdat de Belgische voetbalbond de licentie niet wilde toekennen aan de club.

Ondernemer Salar Azimi uit Aardenburg voor zijn sportauto (foto: Omroep Zeeland)

Patro Eisden werd dit seizoen kampioen in de tweede klasse B bij de amateurs, maar kreeg geen licentie voor de eerste klasse omdat een aantal spelers en ex-trainers nog recht op loon zou hebben.

De club van Azimi vocht de weigering van de licentie aan bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) en kreeg gelijk. Zo bevestigt Azimi.

Volgens Het Nieuwsblad ging het om bedrag van ruim 183 duizend euro. Een van de voorwaarden om toch een licentie te krijgen was de storting van een provisie van dat bedrag op een derdenrekening van de Belgische voetbalbond KBVB, zo meldt de krant.

Salar Azimi is sinds oktober 2018 eigenaar van Patro Eisden uit Maasmechelen. De club werd dit seizoen onder leiding van ex-international Stijn Stijnen kampioen.

NRC Handelsblad meldde vorige week dat de KNVB de profclubs NAC Breda, Roda JC en FC Dordrecht waarschuwde om niet met Azimi in zee te gaan omdat er twijfels zijn over de herkomst van zijn geld. Volgens Azimi is het artikel 'op bullshit gebaseerd', zo reageerde hij.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal Aardenburg Salar Azimi Patro Eisden KBVB
Deel dit artikel:

Reageren