Traumahelikopter naar gewonde wielrenner Vlakebrug

Bij een ongeluk op de Vlakebrug is vanmiddag een wielrenner gewond geraakt. De toedracht van dat ongeluk is nog onbekend, wel is duidelijk dat er een traumahelikopter werd opgeroepen.

Een traumahelikopter, archieffoto (foto: Omroep Zeeland)

De hulpdiensten werden rond 15:40 uur opgeroepen. De traumahelikopter landde op een grasveld onderaan de Vlakebrug. Er stonden een ambulance en politiewagen op de rijbaan, terwijl het op de Vlakebrug extra druk was door de afsluiting van de A58. Daarom hebben omstanders tijdelijk het verkeer geregeld.

De ernst van de verwondingen van de wielrenner zijn onbekend. Ook wat er precies gebeurde op de brug is onduidelijk. Volgens getuigen werd de wielrenner onwel en kwam hij daardoor ten val, meldt 112 Midden-Zeeland.

File

Delen van de A58 zijn dit weekend afgesloten voor onderhoud. Het doorgaand verkeer wordt daarom over de Vlakebrug omgeleid in plaats van door de Vlaketunnel. Het ongeluk, de inzet van de hulpdiensten en de verhoogde verkeersdrukte door de omleiding zorgden een tijdlang voor een kilometerslange file bij de brug.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren