De Meeuwen in het nauw na zware nederlaag

Het doek is nog niet officieƫl gevallen, maar De Meeuwen heeft een wonder nodig om handhaving in de 1e klasse af te dwingen. De ploeg uit Zoutelande verloor op bezoek bij Poortugaal met 5-1. Concurrent Delta Sport verloor ook, waardoor het gat zes punten blijft, maar de ploeg uit Vlaardingen heeft een duidelijk beter doelsaldo. Het verschil tussen beide ploegen is 37 goals.

(foto: Omroep Zeeland)

De Meeuwen vocht in Poortugaal voor zijn laatste serieuze kans om ook volgend jaar nog in de 1e klasse te spelen, maar had in het begin van de eerste helft pech. Scheidsrechter De Jong gaf een penalty, maar de overtreding werd duidelijk buiten het strafschopgebied begaan. Niels Versteege twijfelde niet en zette de strafschop om tot doelpunt. In de 35e minuut gingen de sluizen open bij de Zeeuwse hekkensluiter; Julien Gret was als eerste bij een rebound om de 2-0 te maken en zette twee minuten later de 3-0 op het bord. Versteege maakte vlak voor rust ook zijn tweede, waardoor Meeuwen al bij rust uitgespeeld leek.

Toen Versteege direct na rust zijn hattrick maakte vloeide de laatste hoop definitief weg. Maas Boogaard redde de eer nog, maar Meeuwen kon geen vuist meer maken.

Scoreverloop:

1-0 Versteege (15/pen)
2-0 Gret (35)
3-0 Gret (37)
4-0 Versteege (43)
5-0 Versteege (46)
5-1 Boogaard (55)

Opstelling Meeuwen: Kerkhove, Melis (Hamelink/55), Boogaard, Lorello, Eikenhout, Langezaal, Pentury, Janse (Van de Woestijne/46), Francke (Wattel/60), De Nooijer, Dek

Meer over dit onderwerp:
voetbal de meeuwen 1e klasse b maas boogaard
Deel dit artikel:

Reageren