Monsterscore voor Hoek tegen De Dijk

Hoek heeft in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal een monsterscore neergezet tegen De Dijk in Amsterdam. Het werd 1-9, waardoor De Dijk gedegradeerd is. Hoek tankte vooral vertrouwen voor de nacompetitie waarin vanaf eind mei gespeeld wordt voor promotie naar de Tweede Divisie.

Gert-Jan van Leiden scoort de 0-3 voor Hoek (foto: P. Maljaars)

Hoek kende voor slechts vijftig toeschouwers in Amsterdam geen enkel probleem met De Dijk. Na een half uur spelen was het duel al beslist en stond het 0-4 voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg door treffers van Doesburg, Vandepitte, Van Leiden en Impens.

Omdat Hoek direct na rust uitliep naar 0-6 (door Doesburg en Wijkhuijs) ging de ploeg van trainer Hugo Vandenheede vol voor de dubbele cijfers. Een kwartier voor tijd stond het 0-9 door treffers van opnieuw Impens, Doesburg en Van Leiden.

Daarna lukte het niet meer om het tiende doelpunt te scoren. Vlak voor tijd maakte De Dijk er nog 1-9 van. In de stand van de Derde Divisie blijft Hoek op de vierde plaats staan.

Hoek is de tweede ploeg dit dit seizoen negen keer scoort in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. DVS'33 uit Ermelo lukte dat zelfs twee keer: 0-9 bij Eemdijk en 9-1 tegen FC Lisse.,

Kyle Doesburg scoort een van zijn drie treffers tegen De Dijk (foto: P. Maljaars)

Scoreverloop

0-1 Kyle Doesburg (7)
0-2 Reguillo Vandepitte (15)
0-3 Gert-Jan van Leiden (19)
0-4 Rik Impens (31)
0-5 Kyle Doesburg (46)
0-6 Marijn Wijkhuijs (48)
0-7 Rik Impens (62)
0-8 Kyle Doesburg (68)
0-9 Gert-Jan van Leiden (75)
1-9 Hussam Dowaah (88)

Opstelling Hoek

Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Gert-Jan van Leiden, Karim Bannani (Jonathan Constansia/73), Reguillo Vandepitte (Sven Mbikulu/63), Rik Impens, Marijn Wijkhuijs, Ruben de Jager, Kyle Doesburg, Gianni Tiebosch (Daniel Akindayini/66)

Meer over dit onderwerp:
voetbal HSV Hoek De Dijk Kyle Doesburg
Deel dit artikel:

Reageren