Shirin van Anrooij Nederlands kampioen duathlon

Atlete Shirin van Anrooij heeft het NK Duathlon in Hoogerheide gewonnen. Ze hield titelverdediger Jony Heerink uit Amersfoort nipt achter zich, terwijl Sophie van der Most uit Masstricht derde werd.

Shirin van Anrooij won het Nederlands kampioenschap duathlon (foto: 3athlon.nl)

Van Anrooij pakte in de eerste 2,5 kilometer lopen gelijk de leiding samen met Van der Most. Maar Jony Heerink zat ze op de hielen en sloot bij het fietsonderdeel aan bij de twee koplopers. Na de twintig kilometer fietsen leek het erop dat de drie dames de zege onderling zouden uitvechten op het laatste looponderdeel.

Duatlon bestaat uit twee sporten en drie delen: eerst hardlopen, dan fietsen en tot slot opnieuw hardlopen. De afstanden van deze drie disciplines variëren naargelang de afstand van de duatlonwedstrijd. De afstanden van het Nederlands kampioenschap waar Shirin van Anrooij won waren 2,5 km hardlopen -20 km fietsen - 5 km hardlopen.

Bij het ingaan van de laatste vijf kilometer hardlopen probeerde Shirin van Anrooij gelijk weg te lopen bij haar concurrenten. Dit lukte waardoor de atlete uit Kapelle met een kleine voorsprong over de finish kwam voor Jony Heerink. Sophie van der Most eindigde als derde.

Meer over dit onderwerp:
atletiek Shirin van Anrooij duathlon
Deel dit artikel:

Reageren