Grijpskerke nog aangeslagen na overval Hrieps: 'Hier zijn geen woorden voor'

De roof van de opbrengst van muziekfestival Hrieps uit het ouderlijk huis van organisator Hugo Kramer in Grijpskerke dreunt nog na in het dorp. 'Verbijsterend, verschrikkelijk' zijn de woorden die bij inwoners van Grijpskerke opkomen als ze wordt gevraagd naar een reactie. Ze maken zich ook zorgen dat de dreun de genadeklap betekent voor het jaarlijkse feest.

De buurvrouw van de woning waar drie gemaskerde mannen binnendrongen is nog niet van de schrik bekomen. "Dat dit na al die jaren gebeurt is echt verschrikkelijk." zegt ze. "Ik heb Hugo nog niet gesproken maar ik denk dat hij nu wel wat anders aan zijn hoofd heeft."

Een andere inwoner vertelt niks van de overval gehoord of gezien te hebben, maar zegt toch erg geschrokken te zijn. "Ik voel me er echt niet lekker bij. Bang ben ik niet, want zelf zou ik nooit 500.000 euro in mijn huis bewaren."

Hoop op volgend jaar

Eigenaar van eetcafé De Gouwe Gheijt, Bart Francke zegt: "Hier zijn geen woorden voor." Francke hoopt dat het niet bij 25 jaar Hrieps blijft maar dat volgend jaar weer een editie komt. "Het feest steekt verschrikkelijk goed in elkaar en dan gebeurt dit. Ik hoop echt dat ze het redden." Inmiddels is er vanuit het dorp een inzamelingsactie gestart. De teller daarvan staat 'nog maar' op 465 euro.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
overval Grijpskerke Hrieps
Deel dit artikel:

Reageren