Zeeland wordt wakker: hondengif, windpark en Trekdijk

Zeeland wordt wakker: hondengif, windpark en Trekdijk
Zeeland wordt wakker: hondengif, windpark en Trekdijk © Omroep Zeeland
Waarschuwing voor gif
Waarschuwing voor gif © Pixabay

Hondengif

In Sluiskil en omgeving adviseert de dierenkliniek Sas van Gent om voorlopig honden aan te lijnen en katten binnen te houden. De aanleiding is de vergiftiging afgelopen weekend van twee honden.

Lees ook:

Stichting Windmolens Nee
Stichting Windmolens Nee © Omroep Zeeland

Windpark

De inwoners van Anna Jacobapolder bleven jarenlang strijden tegen de komst van 34 windmolens op de Krammersluizen. Het windpark is er toch gekomen en wordt morgen feestelijk geopend.

Lees ook:

De Trekdijk in Nieuw- en Sint Joosland, waar een bedrijventerrein is gepland
De Trekdijk in Nieuw- en Sint Joosland, waar een bedrijventerrein is gepland © Omroep Zeeland

Trekdijk

De Middelburgse gemeenteraad kiest in september uit drie ontwerpen voor het Trekdijk-terrein. De varianten zijn vanavond gepresenteerd door inwoners en bedrijven gezamenlijk.

Lees ook:

Onthulling nieuwe naam 'Gast en Hof' bij Ter Weel
Onthulling nieuwe naam 'Gast en Hof' bij Ter Weel © Omroep Zeeland

Gast & Hof

Bij Zorggroep Ter Weel in Kruiningen, Yerseke en Rilland is 'Gast & Hof' van start gegaan. Dat project komt erop neer dat deuren van de dagbesteding in de vestigingen openstaan voor wie mee wil doen. Daarvoor is voortaan geen zogenoemde indicatie meer nodig.

Lees ook:

Slotgracht bij kasteel Westhove
Slotgracht bij kasteel Westhove © Jonathan van den Broeke

Het weer:

De dag start zonnig maar koud. Vanmiddag blijft het zonnig en wordt het uiteindelijk 14 graden direct aan zee tot 17 graden in Zeeuws-Vlaanderen. De noordoostenwind waait matig, kracht 3 tot 4. Vannacht wederom helder en koud. Morgen opnieuw zonnig en aangenaam lenteweer. Het wordt dan maximaal 16 tot 18 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>