Gezocht: 1.200 Zeeuwen voor de handel

De Zeeuwse groothandel en de winkeliers zijn op zoek naar 1.200 mensen om alle vacatures te vervullen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS per 1 april jongstleden. De commerciële sector heeft op dit moment in Zeeland de grootste problemen om personeel te vinden.

Ondernemer in Goes (foto: Omroep Zeeland)

In mindere mate, maar met nog steeds een veel grotere vraag dan aanbod zit de industrie, de horeca en de zorgsector. In totaal zijn er in Zeeland nu 6.000 vacatures. Slechts één keer eerder (tweede kwartaal 2018) was het aantal vacatures zo omvangrijk als nu.

Toplijst

In onderstaande grafiek zijn de zeven belangrijkste economische sectoren die kampen met een tekort aan arbeidskrachten naast elkaar gezet. Ter vergelijking zijn ook de aantallen vacatures van precies vijf jaar geleden, dus 1 april 2014, gegeven.

Deze cijfers heeft het CBS verzameld met behulp van uitkeringsinstantie UWV. Maar dat zijn niet allemaal 'openbare' vacatures. Want kijk je bijvoorbeeld naar de Zeeuwse selectie van vacaturesite www.nationalevacaturebank.nl dan zijn er maar 955 zichtbaar. En de top daarvan betreft technisch personeel.

Vandaag zijn er trouwens in één klap zeven vacatures bijgekomen voor busschauffeur, namelijk in Middelburg, Oostburg en Terneuzen. Ook voor mensen die dat vak nog moeten leren.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
UWV vacatures CBS
Deel dit artikel:

Reageren