Overschot garnalen, de vissers vangen beperkte hoeveelheid

Overschot garnalen, de vissers vangen beperkte hoeveelheid
Overschot garnalen, de vissers vangen beperkte hoeveelheid © Omroep Zeeland
Garnalenvissers blijven thuis
De garnalenvissers vangen nu 'slechts' 1500 kilo garnalen over een periode van 36 uur. Henry Mookhoek, locatie manager van de vismijn in Breskens legt uit dat het overschot met het weer te maken heeft. "De garnalen uit de vrieshuizen raken niet op omdat onder andere het seizoen voor de Belgen, die de garnalen graag op een terras eten, nog niet echt is begonnen. Het is nog te koud voor ze."
Gelukkig zijn de vissers niet afhankelijk van alleen de vangst van garnalen. Ze vissen ook op tong en schol, waardoor ze nog wat extra inkomsten hebben. "Als je alleen op garnalen gaat vissen wordt het wel lastig. Daar kan je je brood niet mee verdienen", zegt Mookhoek.

Ramadan

"Een ander 'probleem' is dat het in Marokko, waar de meeste garnalen worden gepeld, nu ramadan is. En dan wordt er nauwelijks gewerkt", aldus Mookhoek. En daar liggen die vrieshuizen vol.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>