Gedaan met de krimp: inwoneraantal Zeeland groeit en blijft groeien

Het is gedaan met de krimp in Zeeland. Het inwoneraantal in de provincie groeit en wel tot 400.000 in 2040. Zo blijkt uit de Nieuwe Bevolkings- en Huishoudenprognose Zeeland, opgesteld door de provincie.

Arbeidsmigranten zorgen voor groei aantal inwoners (foto: Omroep Zeeland )

De groei komt voornamelijk door het aantrekken van de economie en daardoor de komst van arbeidsmigranten naar de provincie. Ook het feit dat Belgen huizen kopen in Zeeland zorgt voor groei. Verschillende kustgemeentes hebben wel te maken met de krimp: Sluis en Veere bijvoorbeeld. Maar door de toestroom van arbeidsmigranten groeit per saldo het aantal inwoners in de provincie.

Provinciebestuurder Carla Schönknecht is er blij mee: "De economie trekt aan, de mensen komen." Samen met gemeentes en andere betrokken organisaties is ze bezig te kijken naar het aantal en soort huizen dat de komende jaren nodig is. "Het gaat al lang niet meer alleen om seizoensarbeiders die tijdelijk kunnen wonen op het erf van de boer. Het gaat ook om mensen die voor langere tijd werken aan grote projecten en die moeten wel fatsoenlijk wonen."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
krimp groei bewoners inwoneraantal
Deel dit artikel:

Reageren