Soepelere regels voor honden op Vlissingse stranden, maar poep moet altijd opgeruimd worden

Hond op het Vlissingse Badstrand
Hond op het Vlissingse Badstrand © Elvis Rademaker
Burgemeester Bas van den Tillaar laat weten dat de stranden voor het plan opgeknipt zijn in twee gebieden: de stadsstranden en de stranden die tegen Veere aanliggen. De stadsstranden -het Badstrand en Nollestrand- zijn van 1 mei tot en met 16 september verboden gebied voor honden. Op de glooiing zijn aangelijnde honden in die periode wel welkom.

Honden los, maar poep wel opruimen

Op de stranden die tegen Veere aanliggen, het Westduinstrand en Zwanenburgstrand, moeten honden tussen 10.00 en 19.00 uur aangelijnd zijn. Buiten die tijden mogen honden loslopen. Van den Tillaar vult wel aan dat hondenbezitters voortaan de hondenpoep het hele jaar door op moeten ruimen. Voorheen werden de stranden tegen Veere in de winterperiode beschouwd als hondenrenvelden en hoefden hondendrollen niet opgeruimd te worden.
Buiten de strandperiode, van 17 september tot en met 30 april, mogen honden op alle stranden in Vlissingen loslopen.
Tot en met 25 februari kan iedereen reageren op het ontwerp-raadsvoorstel. De behandeling in de gemeenteraad is gepland op 11 april.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>