Wat Goese studenten, een tijdschrift en Burkina Faso met elkaar te maken hebben

Glunderend van oor tot oor stonden ze in de chique kamer van het provinciebestuur in Middelburg: studenten van het Hoornbeeck College in Goes. Ze hebben een half jaar gewerkt aan het tijdschrift MVO +. Een eenmalige uitgave over maatschappelijk ondernemen in Zeeland waarvoor ze alles zelf hebben gedaan: het bedenken van de onderwerpen, het schrijven van de artikelen, de advertenties verzamelen en het uitgeven. En dit alles heeft een link met...Burkina Faso.

De studenten zitten in het derde jaar van de opleiding Junior Accountmanager en kregen als opdracht geld op te halen voor twee goede doelen. Het werd een tijdschrift. Student Leon Sturm spreekt over een intensief traject. "Zelf de stukken schrijven, bedrijven benaderen voor interviews, maar ook voor advertenties. Het was allemaal een hoop werk."

Maar zegt Sturm ook, het was het meer dan waard. Ze haalden door advertenties ruim 6600 euro op. Dat geld gaat onder meer naar een e-learning project in Burkina Faso. Waar vooral op het platteland te weinig leraren zijn voor goed onderwijs en jongeren door een leerprogramma op de tablet lessen in bijvoorbeeld rekenen kunnen volgen. "Mooi toch? "

In MVO + staan artikelen over zeewier, duurzame uien en een interview met de topman van Philips, Hans de Jong.

Provinciebestuurder Harry van der Maas nam het tijdschrift in ontvangst. Hij prees de studenten voor al hun werk.

Studenten Hoornbeeck College Goes schrijven magazine en halen zo geld op voor het goede doel (foto: Omroep Zeeland)

Deel dit artikel:

Reageren