Kapelle zet undercovers in tegen illegale drankverkoop aan jongeren

De gemeente Kapelle gaat zogenoemde mystery shoppers inzetten die moeten controleren of verkopers van alcohol zich houden aan de leeftijdsgrens. Klanten moeten minimaal 18 jaar zijn om alcohol te mogen kopen. Er wordt gecontroleerd bij horecagelegenheden, sportkantines en supermarkten.

Jongeren drinken alcohol (foto: CSW bureau)

De undercovers zijn wel 18 jaar maar zien er jonger uit. De verkopers moeten daarom vragen naar een legitimatiebewijs. Als dit niet gebeurt is de verkoper in overtreding. Boetes kunnen oplopen tot 1360 euro. De gemeente wil met de controles het alcoholgebruik van jongeren onder de 18 jaar tegengaan.

Weinig overtredingen

De afgelopen jaren zijn er tijdens controles binnen de gemeente nauwelijks overtredingen geconstateerd. Uit eerdere onderzoeken bleek echter wel dat er nog steeds alcohol verkocht wordt aan jongeren onder de 18 jaar. Kapelle hoopt dat met de inzet van mystery shoppers gezorgd kan worden dat er helemaal geen alcohol meer wordt verkocht aan jongeren onder de 18 jaar.

Reimerswaal

Buurgemeente Reimerswaal zette in 2017 ook loktieners in. Ondernemers die toen alcohol verkochten aan minderjarigen kregen direct een boete. Na wat gesteggel werden de boetes omgezet in waarschuwingen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
alcohol Kapelle drank
Deel dit artikel:

Reageren