Biljarten onder toeziend oog van profs als Caudron en De Bruijn: eerst spelen, dan bier

Topbiljarter Jean Paul de Bruijn uit Hulst is maar wat trots op de 64 mannen die hij maandelijks biljartles geeft. Om het einde van het biljartseizoen te vieren deden zij in Koewacht mee aan het Zeeuwse Jean Paul de Bruijn-bandstoottoernooi. Met als speciale gast de Belgische wereldtopper Frédéric Caudron.

De 64 recreanten stralen stuk voor stuk. "Ja, dat is wel mooi dat deze toppers vandaag naar ons kijken", zegt de een. "Een superleuke dag", roept de ander terwijl hij nog een biertje bestelt. Dit alles tot grote vreugde van medeorganisator De Bruijn.

"Het is voor mij een genot om een dag als deze mee te maken", vertelt hij. "Het is gezellig, maar de mensen zijn tijdens het spelen ook echt serieus. Ja, je ziet biertjes voorbijkomen. Maar dat is wel pas als ze uitgeschakeld zijn."

Het gehele radio-fragment hoor je hieronder.

Biljarter Jean Paul de Bruijn beleeft een mooie dag in Koewacht

Deelnemers aan het toernooi in Koewacht wachten op hun beurt (foto: Omroep Zeeland)

Een blijvertje

Volgens De Bruijn is het toernooi, zelfs nu hij een profcontract in Zuid-Korea heeft getekend, een blijvertje. "Mijn hart ligt in Zeeland. Ik zal deze mensen nooit in de steek laten." Ook de komende jaren zit het dus wel snor met het Jean Paul de Bruijn-bandstoottoernooi.

Deel dit artikel:

Reageren