Bressiaanse drugsdealer opgepakt na tip

Een 28-jarige man is gisteravond in zijn woning in Breskens aangehouden op verdenking van hennepteelt en drugshandel. De man werd opgepakt na een tip die volgde op een oproep van de gemeente Sluis om drugsoverlast te melden.

Drugsvondsten in de woning. (foto: Politie Zeeland)

De politie vond in een kamertje op de bovenverdieping een kweektent. Zonder planten, maar wel klaar voor gebruik. Ook vonden agenten cocaïne, amfetamine en zakken met hennep. De man is voor verhoor en nader onderzoek naar Torentijd gebracht. De drugs en de kweekspullen zijn vernietigd.

Tip na huis-aan-huisbrief

De tip over de man kwam na een huis-aan-huisbrief die de gemeente Sluis in maart in Breskens verspreidde om inwoners op te roepen drugsoverlast te melden bij de politie. Burgemeester Marga Vermue kon toen niet zeggen dat drugscriminaliteit in Breskens erger is dan in andere kernen. "Het leeft, alleen weten we niet hoe breed het is en waar het leeft. Daarom hebben we voor deze manier gekozen."

De burgemeester is op de hoogte gebracht van de vondsten in de woning. Of er een bestuurlijke maatregel volgt - zoals bijvoorbeeld het sluiten van de woning - is nog niet bekend.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren