Zeeuws Meisje moet ons aan het denken zetten

Zeeuws Meisje moet een uithangbord van gelijkheid worden. Dat is wat kunstenaar Rem van den Bosch uit Ellewoutsdijk wil met zijn nieuwe project: Zeeuws Meisje 2019. Van den Bosch fotografeert negen vrouwen in Walcherse klederdracht. De foto's moeten posters worden die in heel Zeeland achter ramen gehangen kunnen worden.

Kunstenaar Rem van den Bosch maakt over posters over gelijkheid (foto: Rem van den Bosch)

Rem van den Bosch ziet in zijn omgeving een toenemende afname aan verdraagzaamheid. "Ik zie en hoor veel over discriminatie." Met het posterproject wil de kunstenaar mensen dwingen tot nadenken. Hij hoopt dat er gesprekken ontstaan.

Van den Bosch: "In veranderende tijden waar het gaat over migratiestromen, leeftijd, seksualiteit, afkomst en verminderde tolerantie, is het belangrijk dat mensen met elkaar in gesprek blijven." Volgens Van den Bosch kan Zeeuws Meisje dit aankaarten en bijdragen aan meer solidariteit.

Kunstenaar Rem van den Bosch wil meer verdraagzaamheid

Het doel is dat de posters deze zomer in heel Zeeland hangen bij winkeliers, gemeenten en particulieren.

Eerdere projecten

In 2012 bedacht Rem van den Bosch een verkiezing voor een nieuw Zeeuws Meisje. De afgelopen jaren hield hij zich bezig met projecten over Michiel de Ruyter en naakte vrouwen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
kunst Rem van den Bosch Zeeuws Meisje
Deel dit artikel:

Reageren