Minder treinen en bussen vanwege staking in streekvervoer

Werknemers in het streekvervoer staken op dinsdag 28 mei voor een beter pensioen. Vakbond FNV verwacht dat in Zeeland ruim de helft van medewerkers op bussen en treinen het werk neerlegt.

Openbaar vervoer moet aangepast want 'het piept en kraakt aan alle kanten' (foto: ANP)

Vorige week werd bekend dat medewerkers bij de NS en het stadsvervoer de hele dag zouden staken voor een beter pensioen. Vandaag meldt vakbond FNV dat ook het streekvervoer meedoet aan de staking. "Op de provincies Utrecht en Gelderland na, zal in de rest van het land bijna geen bus of trein meer rijden", meldt de FNV.

De bonden voeren actie met als drie belangrijkste eisen: bevries de AOW-leeftijd, het schrappen van de boete op eerder stoppen en het niet-verhogen van de pensioenleeftijd zoals nu gepland is. De vakbonden roepen medewerkers in andere sectoren een dag later het werk neer te leggen tijdens de pensioenactiedag.

Op maandag 18 maart hielden FNV, CNV en VCP al een actiedag voor een goed pensioen waar 40.000 mensen aan deelnamen. Toen werd al gestaakt in de bouw en de metaal en legden werknemers van NS en het stadsvervoer het werk voor 66 minuten neer in de ochtendspits.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
staking streekvervoer
Deel dit artikel:

Reageren