Zeeland wordt wakker: veerboot weer uit de vaart, vloggers naar Tholen en bomen toegetakeld

Goedemorgen. Op deze donderdagochtend is dit in het Zeeuwse nieuws.

Westerscheldeferry (foto: Jo Dingemanse )

Veerboot weer uit de vaart

Vanaf vanochtend zou de Westerschelde Ferry weer volgens dienstregeling tussen Vlissingen en Breskens varen na de stremming van gisteren, maar de boot ligt er weer uit door een technische storing.

Lees ook:

Vlogsters in de veiling van Sint-Annaland. (foto: Omroep Zeeland)

Vloggers naar Tholen

Tholen wil de mooiste plekjes in de gemeente maar wat graag met de rest van Nederland delen. In de hoop meer toeristen naar Tholen te lokken, heeft de gemeente een groep vloggers uitgenodigd.

Lees ook:

Een beschadigde boom in Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

Bomen toegetakeld

De gemeente Vlissingen gaat toch aangifte doen van de beschadiging van de bomen op de Singel. Ongeveer twintig bomen zijn zwaar toegetakeld. De schade loopt in de duizenden euro's.

Lees ook:

(foto: Omroep Zeeland)

Franse herdenking

Vandaag wordt in Kapelle de jaarlijkse Franse herdenking gehouden. Tijdens die bijeenkomst op de Franse militaire begraafplaats om 16.00 uur in Kapelle worden de Franse soldaten die voor onze vrijheid sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op de militaire begraafplaats in Kapelle liggen ruim 200 Franse en 20 Noord-Afrikaanse soldaten. Z

Oosterschelde (foto: Ria Overbeeke)

Weer

Vandaag begint zonnig. Later vanmiddag, of pas vanavond, dringen wolkenvelden vanuit het oosten op. Het wordt rond 16 graden met matige noordoostelijke wind.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren