Zeeland herdenkt slachtoffers van de Watersnoodramp

Zeeland herdenkt slachtoffers van de Watersnoodramp
Zeeland herdenkt slachtoffers van de Watersnoodramp © Omroep Zeeland
Bij het monument werden kransen gelegd, gevolgd door toespraken van burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland en Ruben Verton, een nabestaande van de derde generatie. De herdenking werd afgesloten met een minuut stilte.
Tijdens de herdenking werd ook stilgestaan bij het overlijden van Wim Schot, afgelopen maandag. Samen met zijn neef redde Schot tijdens de Watersnoodramp honderden mensen van daken van boerderijen en huizen in de polders rondom Zierikzee.
Wim Schot
Wim Schot © Omroep Zeeland
In Reimerswaal vindt ook een herdenking plaats. 's Avonds worden in de Johanneskerk in Kruiningen de slachtoffers die in Reimerswaal vielen, herdacht. Basisschoolleerlingen lezen tijdens die herdenking de namen op van de 77 slachtoffers uit Reimerswaal. De herdenking bestaat verder uit een toespraak van burgemeester Van Egmond en een ooggetuigenverslag. Na afloop van de herdenking worden er bloemen en kransen neergelegd in de tuin van de Johanneskerk.
Reconstructie Watersnoodramp (NOS)
Reconstructie Watersnoodramp (NOS) © NOS
Voor de 65-jarige herdenking van de Watersnoodramp, vorig jaar, heeft de NOS een reconstructie gemaakt van de Ramp. Deze kun je hier teruglezen.

Lees ook: