Vriendelijk voor dementerenden: Veere zet erop in

De gemeente Veere wil dementievriendelijk worden. Door trainingen, het uitwisselen van kennis en laagdrempelige welzijnsactiviteiten moet zwaardere zorg voor (licht)dementerende mensen voorkomen worden.

(foto: ANP)

Binnenkort starten Welzijn Veere, Manteling, Zeeuwland, Zorgstroom, SVRZ en de gemeente Veere als eerste organisaties met dementievriendelijke trainingen voor personeel. In Zoutelande, Domburg en Serooskerke worden werkgroepen opgezet die kennis over omgang met (beginnend) dementerenden delen en laagdrempelige welzijnsactiviteiten opzetten voor mensen met een beginnende vorm van dementie.

Ook wordt er een netwerk van professionals en vrijwilligers opgezet die zich samen inzetten om kennis te verspreiden en aan verschillende activiteiten meedoen. Het project is afgetrapt met een startsymposium voor alle samenwerkende organisaties.

Niet de enige

Veere is niet de enige gemeente die een dementievriendelijke omgeving wil. De gemeenten Sluis en Kapelle zijn ook al dementievriendelijk en ook in bijvoorbeeld Borsele en Schouwen-Duiveland lopen projecten rondom het dementievriendelijk maken van de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Veere dementie dementievriendelijk
Deel dit artikel:

Reageren