Hoek start vol zelfvertrouwen aan thuisduel tegen koploper Noordwijk

Bij derdedivisionist Hoek staat alles al weken in het teken van de nacompetitie. Maar ook de laatste reguliere duels van het seizoen ziet de ploeg vol vertrouwen tegemoet. "Ja, we zijn precies op het juiste moment in vorm", lacht coach Hugo Vandenheede een dag voor de topper thuis tegen koploper Noordwijk.

Hoek-trainer Hugo Vandenheede (foto: Orange Pictures)

Na een moeilijke maand maart met veel gemorste punten en blessures, is de ploeg helemaal terug, met vijf competitiezeges op rij.

"Met de periodetitel op zak kunnen we vrijuit voetballen. En vorige week uit bij De Dijk (Amsterdam, 1-9 winst, red.) speelden we echt heel goed. Het verschil tussen de nummer een-na-laatst De Dijk en koploper Noordwijk is natuurlijk groot. We gaan er alles aan doen om morgen hetzelfde niveau te halen."

Goede graadmeter

Bij winst kan Noordwijk zich tot kampioen kronen, Hoek heeft met nog twee wedstrijden te spelen slechts een punt achterstand op nummer drie DVS'33. "Maar wij kijken niet meer naar de ranglijst", benadrukt Vandenheede nog maar eens. "Natuurlijk willen we winnen. Maar dit duel is vooral een goede graadmeter om te zien waar de groep staat."

De selectie lijkt precies op tijd in vorm te raken, zo pal voor de start van de nacompetitie met als inzet promotie naar de Tweede Divisie. "Zo'n drie weken geleden heb ik de spelers een week rust gegeven. Dat heeft ze goed gedaan."

Vrijwel fitte selectie

Dat is ook te merken aan het aantal geblesseerden. Tot voor kort moest Vandenheede door de waslijst aan blessures nog volop improviseren. Morgen zijn 'slechts' twee spelers niet inzetbaar voor Hoek. Aanvaller Levi Mombarg kampt met een lieskwetsuur, Sidy Ceesay heeft spierletsel. Verdedigers Thomas Van Renterghem en Kim Van den Bergh keren terug in de selectie.

Hoek trapt morgen om 14.30 uur af.

Meer over dit onderwerp:
voetbal hsv hoek Derde Divisie Hugo Vandenheede
Deel dit artikel:

Reageren