Zeeuwse trainers grijpen naast Rinus Michels Awards

Drie Zeeuwse trainers waren genomineerd voor een Rinus Michels Award, maar vanmiddag grepen ze in Zwolle alle drie naast de prijzen. GOES-trainer Rogier Veenstra was grote kanshebber in de categories beste amateurtrainer, maar die prijs ging naar Laurens Knippenborg van RKZVC. Ook Adrie Koster en Dolf Roks wonnen niet in hun categorie.

GOES-trainer Rogier Veenstra (foto: Orange Pictures)

Veenstra is momenteel succesvol bij GOES. Hij promoveerde vorig seizoen met de club van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie en won de districtsbeker. Dit seizoen is GOES nog in de race om de nacompetitie te bereiken. Als GOES zondag de derde periodetitel wint, mag de Bevelandse club gaan spelen voor promotie naar de Tweede Divisie.

Rogier Veenstra (31) speelde zelf als prof bij NAC Breda, Haarlem en Excelsior. Door een hernia kwam er een vroegtijdig einde aan zijn spelersloopbaan. Hij begon zijn trainerscarrière bij Zeelandia Middelburg (2e klasse) in oktober 2016, maar ging na een half seizoen al hogerop door bij GOES aan de slag te gaan.

Volgend seizoen is Veenstra actief bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht. Ook is hij dan technisch coördinator bij de JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding) in Vlissingen.

Veenstra over Rinus Michels Awards

Adrie Koster was één van de genomineerden in de categorie 'Trainer/Coach van het Jaar Eredivisie'. De oefenmeester bereikte met Willem II de finale van de KNVB Beker, maar viel op het trainerscongres buiten de prijzen. Zoals verwacht won Erik ten Hag van Ajax.

De winnaars van de Rinus Michels awards (foto: Omroep Zeeland)

In categorie 'Beste Jeugdopleiding in het Betaald Voetbal' was Sparta Rotterdam genomineerd. Daar is Dolf Roks hoofd van de Jeugdopleiding. In deze categorie ging de hoofdprijs uiteindelijk naar de jeugdopleiding van Ajax.

Roks over Rinus Michels Awards

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren