Abali grijpt met Nederlandse voetbalvrouwen onder 17 jaar naast Europese titel

Het zijn de Oranjevrouwen onder 17 jaar niet gelukt om voor het eerst in de historie Europees kampioenschap te worden. Na de eerste helft stond er een stand van 1-1 op het scorebord, dat was tevens de stand na negentig minuten. Na een doelpuntloze verlening nam Duitsland de penalty's beter. Ilham Abali uit Vlissingen startte in de basis maar werd vlak voor tijd gewisseld.

Ilham Abali uit Vlissingen speelt in Oranje tot 17 jaar. (foto: Ons Oranje)

Duitsland mag zich door de overwinning voor de zevende keer Europees kampioen onder 17 jaar noemen. In de strafschoppenserie stopte keeper Lisan Alkamade drie penalty's, maar dat was niet genoeg: Oranje miste vier keer vanaf 11 meter. In de poulefase lukte het de Oranje Leeuwinnen wel Duitsland te verslaan: 3-2

Abali nam geen strafschop in de serie. De Vlissingse werd vlak voor tijd vervangen voor de fysiek sterke Lobke Loonen die voorin als stormram en aanspeelpunt moest fungeren. Abali speelt sinds dit seizoen voor ADO Den Haag, daarvoor kwam ze uit voor JVOZ.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Ilham Abali Oranje Onder-17
Deel dit artikel:

Reageren