Zes boompjes maken plaats voor een B: dit is het nieuwe logo van de gemeente Borsele

De gemeente Borsele verwisselt haar huidige logo met zes groene boompjes voor een nieuwe krachtige B. De gemeente heeft het nieuwe logo gepresenteerd in de gemeenteraad van Borsele.

"Het oude logo voldeed niet meer omdat het online moeilijk te gebruiken was", legt burgemeester Gerben Dijksterhuis uit. Volgens Dijksterhuis komt het groene uit het oude logo als kleur terug in het nieuwe logo.

Westerscheldetunnel en kerncentrale

De ronde vormen in de B in het nieuwe logo staan symbool voor allerlei kenmerkende elementen in de gemeente Borsele. Dijksterhuis: "De rondjes in de p kunnen staan voor de twee buizen in de Westerscheldetunnel. Je kunt er ook de koepel van de kerncentrale in herkennen, of de deuren van oude staldeuren bij Borselse boerderijen.

Kleine 'b'

Daarnaast is in het logo van de grote 'B' ook een kleine 'b' verweven. "De grote 'B' staat voor de bewoners van de gemeente Borsele; de kleine 'b' voor het bestuur en de organisatie van de gemeente", aldus de burgemeester.

Het nieuwe logo van de gemeente Borsele zal geleidelijk worden ingevoerd. Uit milieu-overwegingen wordt eerst het materiaal met het oude logo opgemaakt.

Meer over dit onderwerp:
Borsele gemeente
Deel dit artikel:

Reageren