Dit is de grootste energiezuinige wijk van Zeeland

Dit is de grootste energiezuinige wijk van Zeeland
Dit is de grootste energiezuinige wijk van Zeeland © Omroep Zeeland
Energiezuinige woningen Lievenspolder
"De oude woningen waren gewoon op", vertelt Ruben Karel van woningcoöperatie Clavis. Er kwamen veel klachten over tocht en lekkages van de huurders. Dat was reden genoeg voor Clavis om dat aan te pakken. De nieuwe woningen zijn dan ook goed ontvangen door de bewoners. "We moeten er nu ook voor zorgen dat het een leefbare wijk blijft", vertelt Karel.
De afgelopen drie jaar moesten de bewoners van de wijk wel wijken voor de bouw. "Het is natuurlijk niet niks als je tegen de mensen zegt dat ze hun woning uit moesten. Die mensen hebben voorrang gekregen om van de nieuwe woningen gebruik te maken. ", zegt Karel. Ongeveer veertig procent van de oude bewoners hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of iPhone/iPad.</p>