Muziek uit Zeeland? Keus genoeg!

De nieuwe Zeeuwse Top 40 komt er weer aan. Voor het dertiende jaar op rij kunnen muziekliefhebbers hun stem uitbrengen op muziek van Zeeuwse makelij. BLØF, Racoon en Danny Vera kennen de meeste mensen wel, maar voor al die andere artiesten is er nog volop werk aan de winkel.

De bekendheid van Zeeuwse artiesten gaat hand in hand met landelijk succes. Daarnaast timmeren Zeeuwse muzikanten ook buiten onze provincie hard aan de weg. Die zijn vaak bekender in hun nieuwe woonomgeving dan in Zeeland.

In de stemlijst voor de nieuwe Zeeuwse Top 40 is een enorme diversiteit aan stijl en genre te zien: van feestzangers tot folk, van rap tot metal.

Ook de Zeeuwse Top 40 zelf is bij lang niet iedereen bekend. Toch heeft Zeeuwse muziek een vaste plaats in de programmering van Omroep Zeeland. Elke zaterdag en zondag presenteert Elsa van Hermon om 8.00 en 18.00 uur een uur muziek van uitsluitend Zeeuwse muzikanten.

Wil je stemmen op de Zeeuwse Top 40? Dan heb je nog een weekend om over je keuze na te denken, want maandagochtend openen de stembussen. Ga daarvoor naar de website de Zeeuwse Top 40. Het resultaat, de lijst met de 40 populairste platen van Zeeuwse bodem, is traditiegetrouw te horen op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, van 8.00 tot 12.00 uur.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren