Trump mogelijk naar Terneuzen voor herdenking Slag om de Schelde

De Amerikaanse president Donald Trump komt mogelijk in augustus naar Terneuzen. Dat zei premier Mark Rutte in het tv-programma WNL op Zondag.

Indrukwekkende herdenking van de Slag om de Schelde (foto: Omroep Zeeland)

Als Trump naar Zeeland komt, is dat volgens Rutte, ter gelegenheid van de herdenking van de Slag om de Schelde op 31 augustus. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Slag om de Schelde plaatsvond. Die slag was van groot belang voor de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog.

Bomvolle agenda

In het programma van WNL kwam een man aan het woord die een Amerikaanse vlag in zijn bezit heeft. Die wil hij graag teruggeven aan de Amerikanen, maar dan moet de president hem wel hoogstpersoonlijk komen ophalen.

Trump zal volgens Rutte wel een keer naar Nederland komen. "Ik denk niet rondom D-Day, want er zijn dan al grote herdenkingen in Engeland en Normandië. Maar we hebben in augustus natuurlijk Terneuzen." Rutte benadrukt overigens wel dat de agenda van de Amerikaanse president bomvol zit en er nog helemaal niets is besproken.

Bekijk het fragment uit WNL op Zondag op Twitter:

De Slag om de Schelde was een belangrijke militaire operatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De slag vond plaats van 2 oktober tot 8 november 1944, in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Doel van de actie was om de vaarweg naar de haven van Antwerpen vrij te maken voor de aanvoer van materieel van de geallieerde troepen. De Slag om de Schelde was van cruciaal belang voor de bevrijding van Nederland.

Deel dit artikel:

Reageren