Dure nederlaag TOP Arnemuiden in Hoofdklasse

TOP Arnemuiden heeft in de hoofdklasse van het veldkorfbal op eigen veld verrassend verloren van Avanti. Het werd 21-22 voor de ploeg uit Pijnacker. Ondanks de nederlaag blijft TOP de koploper, maar die positie moet nu gedeeld worden met DSC.

Trainer Kees-Jan Oppe van TOP (foto: Omroep Zeeland)

TOP en Avanti gaven elkaar weinig toe en bij rust was de stand dan ook gelijk: 12-12. In de tweede helft wisten de bezoekers bij 14-18 een gat te slaan. TOP antwoordde knap, kwam terug tot 18-18, en leek toen op weg naar de overwinning. Maar de slotfase was weer voor Avanti, dat zo met één punt verschil aan het langste eind trok.

Spannend aan kop

Door de nederlaag heeft TOP Arnemuiden nu zeventien punten uit elf wedstrijden en staat het gelijk met DSC aan kop. Rohda volgt op twee punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de hoofdklasse. Volgende week gaat TOP op bezoek bij Rohda. Op de laatste speeldag staat DSC-TOP Arnemuiden op het programma.

Swift

Een klasse lager lijkt Swift in een rechte lijn op het kampioenschap af te stevenen. De ploeg van trainer Dennis Plantinga won ook de elfde wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Merwede werd het 13-24. Daardoor behoudt Swift de vier punten voorsprong op de ranglijst op naaste belager Nieuwerkerk.

ONDO geen kampioen

In de 1e klasse speelde ONDO uit Sint-Laurens een kampioenswedstrijd, maar gefeest kon er nog niet worden. De uitwedstrijd tegen Kinderdijk werd met 22-21 verloren door de ploeg van trainer Jouri van den Broeke. Daardoor wordt de titel minstens een week uitgesteld. De voorsprong op Kinderdijk is nog altijd vijf punten, waardoor ONDO volgende week tegen Tjoba opnieuw een gooi naar de titel kan doen.

Meer over dit onderwerp:
korfbal TOP Arnemuiden
Deel dit artikel:

Reageren