VC Vlissingen op veilige twaalfde plek na zege

Hoofdklasser VC Vlissingen heeft door de 4-1 overwinning op Leonidas goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In de eerste helft hadden de Vlissingers een valse start maar wisten zich terug in de wedstrijd te knokken en de belangrijke zege te pakken. Door de nederlaag van concurrent IFC stijgt de Zeeuwse hoofdklasser naar de veilige twaalfde plek.

Leonidas was in het eerste halfuur de sterkere ploeg en pakte na 28 minuten spelen de leiding door een treffer van Asad El Harti. Het antwoord van VC Vlissingen liet echter niet lang op zich wachten, direct na de aftrap wist Abdoe Abdenbi de gelijkmaker te scoren.

Niet veel later wist Quincy Gooding zijn ploeg al op voorsprong te zetten waardoor VC Vlissingen met een 2-1 tussenstand de kleedkamers kon opzoeken. Na rust schoot Said Bouzambou de thuisploeg al na twee minuten spelen naar een comfortabele 3-1 voorsprong. Na de treffer van Bouzambou kwam de overwinning niet meer in gevaar. In de slotfase maakte het feest compleet door op aangeven van Josimar Pattinama de 4-1 te scoren.

Door de eigen zege en de nederlaag van concurrent IFC klimt VC Vlissingen van de veertiende plaats naar de veilige twaalfde plaats met nog één wedstrijd te spelen.

Scoreverloop

0-1 El Harti (28)
1-1 Abdenbi (29)
2-1 Gooding (33)
3-1 Said Bouzambou
4-1 El Hattach (78)

Bijz. Doelman José Fortes Almeida dos Reis kreeg in de 72e minuut direct rood na een overtreding buiten het strafschopgebied.

Opstelling VC Vlissingen

Ben Sellam, Van den Hemel, Gooding, Milton Roemeratoe (Mallie/81), Tukker, Renzo Roemeratoe, Weeda, Said Bouzambou, El Hattach, Abdenbi (Bousantouh/80), Pattinama

Meer over dit onderwerp:
Voetbal VC Vlissingen Hoofdklasse B
Deel dit artikel:

Reageren