Driehonderd oldtimers kieken tijdens hét oldtimerevenement van het jaar

Ze noemen zichzelf hét oldtimerevenement van het jaar, de Molentocht. Zo'n driehonderd oldtimers deden vandaag mee aan de tocht op de Bevelanden.

Ondanks het slechte weer waren veel toeschouwers vanochtend al naar Vliegveld Midden Zeeland gekomen om de start van het evenement te zien. De oldtimers in alle soorten en maten verzamelden op het terrein van het vliegveld om vanaf daar te vertrekken voor een ritje door de regio.

Eerst vertrok er een groep met nostalgische motoren waarna wethouder Loes Meeuwisse van Goes het startschot mocht geven voor de auto's. Die vertrokken vervolgens in groepen, een deel reed langs het Veerse Meer naar de Markt in Goes en een deel reed door de Zak van Zuid-Beveland naar de molen in Heinkenszand.

Genieten

Voor de bezitters van een oldtimer is de tocht een groot feest. "Ik vind dit altijd fantastisch", roept de eigenaar van een vrachtwagen met het bouwjaar 1963. Ook de toeschouwers genieten. Een vrouw die jaarlijks komt kijken vertelt: "Ik vind de kleinere nostalgische auto's het mooiste, maar dat is persoonlijk."

De weersomstandigheden waren niet al te best tijdens de start van de tocht (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden oldtimers molentocht
Deel dit artikel:

Reageren