'Oud-burgemeester Sluis met dood bedreigd'

Annemiek Jetten
Annemiek Jetten © Omroep Zeeland
In een brief van het Openbaar Ministerie, die de krant heeft gezien, staat dat Jetten vorig jaar zes keer aangifte heeft gedaan van belediging en bedreiging. In de brief schrijft het OM dat ze nog geen 'daderindicatie' hebben, ook is niet duidelijk hoe de bedreigingen zijn geuit.
Jetten was tussen 2013 en 2016 burgemeester van de gemeente Sluis. Zij ruilde die functie begin 2017 in voor de gemeente Vlaardingen.
In 2015 deed Omroep Zeeland onderzoek naar bedreigingen in de Zeeuwse politiek. 395 politici en bestuurders zijn voor dit onderzoek benaderd. Het onderzoek was niet anoniem, toch hebben 209 mensen de moeite genomen de vragen te beantwoorden. Een op de drie (34 procent) zegt op de een of andere manier te zijn gehinderd vanwege hun politieke werk. Elf procent van de bestuurders en politici geven aan ooit bedreigd te zijn.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a></p>