Oproep: vervang zieke leraar niet

Leerkrachten staken voor meer loon
Leerkrachten staken voor meer loon © Omroep Zeeland
"We kunnen niet blijven pappen en nathouden, of bezig blijven met kortetermijnoplossingen. Al dat pleisters plakken leidt straks alleen maar tot nog meer ziekmeldingen en burn-outs", zegt Petra van Haren van AVS tegen persbureau ANP.
Volgens AVS moest 80 procent van de schoolleiders de afgelopen weken op zoek naar vervanging van zieke leraren. In 11 procent van de gevallen ging de directeur zelf voor de klas staan. De cijfers komen uit een peiling die AVS hield onder 1400 schoolleiders.
De AVS wil met de actie bereiken dat zowel politiek als maatschappelijk meer draagvlak ontstaat voor het verlagen van de werkdruk en het verbeteren van de salaris van schoolleiders.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a></p>