Man met 81 zeebaarzen betrapt in Oostburg

De zeebaarzen waren verdeeld over vier tassen
De zeebaarzen waren verdeeld over vier tassen © Wijkagent Henk
De man vertelde de politie dat hij de vissen heeft gevangen in België. De politie onderzoekt de zaak. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om de in beslag genomen vis te doneren aan vogelopvang De Mikke in Middelburg. Martina van Zalen van de vogelopvang: "We krijgen wel vaker dit soort donaties maar nooit zo groot als deze. We zijn er blij mee."

Eten staat klaar

In eerste instantie dacht Van Zalen aalscholvers en Jan-van-genten blij te maken met de vis. "Maar er zitten best grote vissen tussen, dus die zijn te groot", zegt ze. De grote vissen gaat ze in stukken snijden en aan de meeuwen voeren die binnen worden gebracht. De rest van de vis gaat de vriezer in, zodat ze die kan voeren zodra er Jan-van-genten en aalscholvers binnenkomen. "Want die hebben we nu niet in de opvang. Mocht er in de toekomst een Jan-van-gent binnenkomen, dan staat het eten alvast klaar."
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a></p>