Meerderheid Zeeuwen gebruikt vakantiegeld niet voor vakantie

Van alle Nederlanders gebruiken Zeeuwen hun vakantiegeld het vaakst níet voor vakantie. 57 procent gebruikt het geld voor iets anders. Ook gaan Zeeuwen dit jaar het minst op vakantie: 22 procent blijft thuis tegenover 15 procent gemiddeld in Nederland.

Stranddag in Zoutelande (foto: Ria Brasser)

Slechts één op de drie Zeeuwen gebruikt het vakantiegeld voor vakantie. De rest gebruikt het geld liever voor sparen en beleggen, dagelijkse uitgaven of als extraatje voor onderhoud aan het huis. Negen procent van de Zeeuwen krijgt geen vakantiegeld.

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Zoover, uitgevoerd door NBTC NIPO Research onder meer dan 8.000 respondenten.

Gemiddeld loon? Iets minder vakantiegeld

Voor veel Nederlanders valt het vakantiegeld dit jaar iets lager uit dan vorig jaar. Dat meldt salarisverwerker ADP, die wijst naar een hoger belastingtarief op vakantiegeld. Voor veel Nederlanders valt de schade mee: wie modaal verdient, zo'n 36.000 euro per jaar, is 3 euro meer kwijt aan belastingen.

Voor werknemers met een minimumloon en mensen die meer dan 98.000 euro verdienen, valt de belastingwijziging juist positief uit. Zij krijgen meer vakantiegeld omdat ze minder hoeven af te dragen aan de fiscus.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland vakantiegeld
Deel dit artikel:

Reageren