Fietsvoetveer vaart (weer) een uursdienstregeling

Door een lekkende schroefas afdichting, is de veerboot Maxima tussen Vlissingen en Breskens uit de vaart genomen. Sinds vandaag zouden er - na de storingen van vorige week en geplande werkzaamheden - weer twee boten varen in de middagspits. Door de technische storing wordt er tot en met volgende week woensdag een uursdienst gevaren.

De Maxima is uit de vaart genomen. (foto: Peter Velthoen)

Dat betekent dat tot die tijd de afvaarten van 16.48 en 17.48 uur uit Breskens en die van 16.18 en 17.18 uur uit Vlissingen vervallen.

Vorige week werd de Maxima ook al uit de vaart gehaald, toen waren er problemen met een lekkende brandstofpomp. Nu zit het probleem op een andere plaats. "Waarschijnlijk, maar om dat zeker te kunnen zeggen moet het schip open gemaakt worden, is er iets in de schroef gedraaid", zegt directeur Martin Martens van de Westerschelde Ferry. "Het gaat om schade van buitenaf aan de schroef."

Extra afvaarten Hemelvaartsdag

Het schip moet het dok in om gerepareerd te worden. Martens: "Gelukkig kunnen we daar morgenochtend al terecht." Op Hemelvaartsdag zou er een zomerdienstregeling worden gevaren met een halfuursdienst. "Zoals het er nu naar uit ziet, is de reparatie voor die tijd klaar."

Deel dit artikel:

Reageren