Carla Doorn opvolger overleden wethouder Middelburg

Carla Doorn opvolger overleden wethouder Middelburg
Carla Doorn opvolger overleden wethouder Middelburg © Omroep Zeeland
Carla Doorn opvolger overleden wethouder Middelburg
Carla Doorn is tien jaar lid van de LPM en zit negen jaar in de gemeenteraad. Ze is door haar partij unaniem verkozen tot wethouder. Fractievoorzitter van de LPM Piet Kraan laat in een schriftelijke verklaring weten dat hij blij is dat zo snel een nieuwe wethouder is gevonden. "Het verdriet na de dood van Cees is groot, heel groot. Het was moeilijk om in deze omstandigheden na te denken over opvolging. Onze fractie heeft Carla gevraagd of zij deze verantwoordelijkheid op zich wil nemen. En ze heeft 'ja' gezegd."

Dubbel gevoel

Doorn is blij met de benoeming maar heeft een dubbel gevoel: "Ik ben blij met mijn nieuwe functie maar het liefst had ik hier nu niet gestaan. Dan was Cees er nog geweest." Carla Doorn is nu nog docent maatschappijleer op scholengemeenschap Nehalennia.

Trekdijk

Carla Doorn krijgt dezelfde portefeuilles als de overleden Cees Lodder. Daar zit onder meer Zorg en Welzijn in. Ook moet ze nu als wethouder op zoek naar een oplossing voor de kwestie van het beoogde bedrijventerrein Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. Omwonenden hebben fel geprotesteerd tegen de komst van het bedrijventerrein.
Carla Doorn is de opvolger van de overleden Middelburgse wethouder Cees Lodder
Carla Doorn is de opvolger van de overleden Middelburgse wethouder Cees Lodder © LPM
Cees Lodder overleed vorige maand plotseling op 61-jarige leeftijd. Hij was voor onderzoek opgenomen in het ziekenhuis van Goes, omdat hij zich niet goed voelde. Zijn opvolger is in nauw overleg met de nabestaanden gekozen. Die spraken een voorkeur uit voor Carla Doorn. Ze begint op 1 maart als wethouder.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad