Eerste hangcultuurmosselen smaken uitstekend

De eerste hangcultuurmosselen van het seizoen zijn vandaag geoogst. Bij de percelen bij Neeltje Jans werden de eerste mosselen naar boven gehaald en uiteraard direct opgegeten onder toeziend oog van veel journalisten uit België en Nederland.

De genodigden aan boord van de ZZ4 vonden dat de mossels lekker smaakten; de kok had ze gekookt in onder meer gekarameliseerde uien, koriander, prei, look en champagne. Maar ook de rauwe mossels werden met smaak verorberd.

Welke is lekkerder?

Volgens mosselkweker Juliën Barbé zijn de mossels misschien nog een beetje aan de kleine kant, maar nu het warmer gaat worden zullen ze gaan groeien. "En wat lekkerder is, de hang- of bodemmossel, dat bepaal je zelf. Alhoewel de bodemmossel wat zilter smaakt dan de hangcultuurmossel. Hoe dat komt weet ik ook niet, want ze hangen in hetzelfde Oosterscheldewater."

Maandag liggen de hangcultuurmossels in de winkel, de bodemcultuurmosselen naar verwachting eind juni.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren