Eerste hangcultuurmosselen smaken uitstekend

Eerste hangcultuurmosselen smaken uitstekend
Eerste hangcultuurmosselen smaken uitstekend © Omroep Zeeland
Eerste hangcultuurmosselen smaken goed
De genodigden aan boord van de ZZ4 vonden dat de mossels lekker smaakten; de kok had ze gekookt in onder meer gekarameliseerde uien, koriander, prei, look en champagne. Maar ook de rauwe mossels werden met smaak verorberd.

Welke is lekkerder?

Volgens mosselkweker Juliën Barbé zijn de mossels misschien nog een beetje aan de kleine kant, maar nu het warmer gaat worden zullen ze gaan groeien. "En wat lekkerder is, de hang- of bodemmossel, dat bepaal je zelf. Alhoewel de bodemmossel wat zilter smaakt dan de hangcultuurmossel. Hoe dat komt weet ik ook niet, want ze hangen in hetzelfde Oosterscheldewater."
Maandag liggen de hangcultuurmossels in de winkel, de bodemcultuurmosselen naar verwachting eind juni.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>