Yara medewerkers vieren 90-jarig bestaan

Vijfhonderd oud-medewerkers van kunstmestfabriek Yara en hun partners vierden woensdagavond het 90-jarig bestaan van het bedrijf. Op het terrein stond een grote partytent waar ze werden vertroeteld met drank en een lopend buffet.

"De basis voor het succes dat we gehad hebben zijn natuurlijk onze oude collega's, dus die mogen we best een paar dagen in het zonnetje zetten", zegt algemeen directeur Michael Schlaug. Het feest wordt door de aanwezigen zeer gewaardeerd. "Dit is geweldig, na 38 jaar is het heel leuk om weer eens terug te komen voor zo'n feestelijke bijeenkomst", zegt Emmy Esseling Brandt die 12 jaar voor de fabriek gewerkt heeft.

Rooskleurige toekomst

Schlaug is zeer optimistisch over de toekomst. "Met de hele klimaatuitdaging wordt het een uitdaging maar we bouwen echt aan de toekomst van het bedrijf en daarom kijken we niet naar de komende honderd jaar, maar naar de 125 jaar", zegt Schlaug trots.

Luc Cattoir die al 33 jaar in dienst is helpt daar graag een handje aan mee. "Ik ben van plan om hier mijn carrière te beëindigen en ik hoop dat mijn gezondheid dat toelaat want het is wel de bedoeling dat ik hier blijf werken tot mijn pensioen", aldus Cattoir. Woensdagavond was het feest voor de oud-medewerkers, morgen is het huidige personeel aan de beurt.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Sluiskil Yara jubilieum feest Kunstmestfabriek
Deel dit artikel:

Reageren