Meer informatie over vluchtauto overval Hrieps, dankzij tientallen tips

De politie heeft nieuwe informatie naar buiten gebracht over een van de auto's waarmee de overvallers gevlucht zijn nadat ze de opbrengst van Hrieps hadden meegenomen bij een woningoverval in Grijpskerke. Daarbij maakten de drie gemaskerde mannen meer dan een half miljoen euro buit.

De ruit in de voordeur werd door drie gemaskerde mannen ingeslagen om binnen te komen (foto: HV Zeeland)

Eerder was al bekend dat er kort voor en na de overval een kleine witte en een grotere grijze auto gezien waren in de buurt van de overvallen woning aan De Keizerstraat. Inmiddels is duidelijk dat de witte auto een Toyota IQ was. Die conclusie trekt de politie op basis van getuigenverslagen. De twee portieren van de witte Toyota IQ waren vermoedelijk voorzien van een logo.

Vlak vóór de overval gesignaleerd

Uit de getuigenverklaringen blijkt dat de overvallers mogelijk deze twee auto's hebben gebruikt. De auto's zijn kort vóór de overval in Domburg gesignaleerd en zijn daarna richting Oostkapelle gereden. Ná de overval zijn de daders van Grijpskerke, via Oostkapelle richting Domburg gereden. Het grijze voertuig is zeer waarschijnlijk een vijfdeurs met geblindeerde ramen aan de achter- en zijkant.

Voorbeeld van een witte Toyota IQ, die gezien werd bij de diefstal van de opbrengst van Hrieps (foto: Politie)

De overval in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei gepleegd, rond 03.15 uur, in het ouderlijk huis van organisator Hugo Kramer in De Keizerstraat in Grijpskerke. Nog geen kwartier eerder was daar de contante opbrengst van Hrieps gebracht. Drie gemaskerde mannen drongen het huis binnen door een steen door de ruit te gooien. Eenmaal binnen eisten de mannen het geld van de bewoonster. Ze gingen er vervolgens met piepende banden vandoor.

Gouden tip

De politie is nu vooral op zoek naar mensen, die meer weten over een witte Toyota IQ die op de nacht van de overval in de buurt van de genoemde locaties was, naar mensen die tips hebben over de grijze auto en naar getuigen die meer informatie hebben over de overval. Er zijn tot nu toe zo'n 35 tips over de overval bij de politie binnengekomen. De gouden tip zit er nog niet tussen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren