Raad wil debat over zelfgemaakte windmolen

De zelfgebouwde windmolen van Boudewijn Tonnaer in Sint Laurens mag in ieder geval tot 19 juni blijven staan. Het besluit dat de molen moet worden afgebroken, is opgeschort. Dat heeft een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Middelburg besloten.

De windmolen van Boudewijn Tonnaer (foto: Omroep Zeeland)

In de achtertuin van Tonnaer staat sinds oktober vorig jaar de molen die hij 40 jaar geleden al bedacht. Het was bepaald niet makkelijk om dat idee te realiseren. Tonnaer: "Ik stuitte op behoorlijk wat ambtelijke weerstand. Nu hij er staat krijg ik heel veel positieve reacties. Van basisschoolleerlingen tot studenten, ze komen allemaal langs om de molen te zien."

Niet iedereen is blij met de windmolen want de gemeente kreeg een klacht. "Ik kreeg een brief van de gemeente dat de molen op 10 juni weg moet zijn. Zo niet, dan leggen ze een dwangsom op van 5.000 euro."

Al te voortvarend

De partijen Lokale Partij Middelburg en de PvdA vinden dat de gemeente wat al te voortvarend te werk is gegaan. Ze dienden een motie in met de strekking dat eerst nog een rustig moet worden gesproken over de hele kwestie voordat een definitief besluit wordt genomen. In de raad bleek een ruime meerderheid het daar mee eens.

De windmolen van Sint Laurens is geagendeerd voor de raadscommissie Ruimte op maandag 17 juni.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Sint Laurens windmolen Boudewijn Tonnaer
Deel dit artikel:

Reageren