Op de stoel van een vrachtwagenchauffeur: "je ziet heel weinig!"

Als vrachtwagenchauffeur kan je nog zo veilig proberen te rijden, maar als kleine kinderen in je dode hoek zitten, is een ongeluk soms niet te voorkomen. Daarom is een ambassadeur van het Nederlands Kampioenschap Veiligste Chauffeur vandaag met zijn vrachtwagen naar een basisschool de Moolhoek in Kapelle gereden om uitleg te geven over de dode hoek.

Zo'n dertig leerlingen stapten in de vrachtwagen en schrokken van het slechte overzicht dat de bestuurder had. "Als je vlak naast de vrachtwagen fietst dan ziet die je niet en kun je zo in het ziekenhuis belanden of erger", zegt de 11-jarige Charlotte Duinen. De voorlichting heeft de 11-jarige Stenn de Mol ook wakker geschud. "Je ziet heel weinig, want de rest van de klas stond buiten de vrachtwagen en ik zag er maar zes", vertelt hij.

Advies

Het advies dat de ambassadeur Peter Hoogesteger was een wijze les voor de kinderen. "Je moet goed naar de zijspiegels van de vrachtwagen kijken en als jij de chauffeur ziet dan ziet hij jou ook", zegt de 10-jarige Cas Rooze. Als bedankje en reminder dat ze goed moeten opletten kregen de kinderen een pet en pen mee.

Groep 6/7 van OBS de Moolhoek in Kapelle leerde de gevaren van de dode hoeken van een vrachtwagenchauffeur (foto: Omroep Zeeland)

Hoogesteger vindt het als ambassadeur belangrijk om iedereen te informeren over de dode hoeken van de vrachtwagenchauffeur om de veiligheid in het verkeer te waarborgen. "In het dorp komen vrachtwagens ook laden en lossen dus kinderen krijgen er vaak mee te maken. En om dan te zien wat wij zien is belangrijk zodat ze daar rekening mee kunnen houden", aldus Hoogesteger.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren