Man loopt tegen de lamp door rokende motor

Twee agenten hebben gisteravond aan de Buitenhaven in Terneuzen een 30-jarige man uit Hoek aangehouden. De man leek achter het stuur te zitten onder invloed van alcohol en/of drugs. Ook schold hij agenten uit en weigerde hij mee te werken aan zijn aanhouding.

Politiecontrole (foto: Politie Zeeland - West-Brabant)

Politie (foto: Politieteam Walcheren)

De agenten reden 's avonds op de Buitenhaven toen ze een auto zagen rijden waar rook onder de motorkap vandaan kwam. Ook was een van de banden lek. De agenten gaven een stopteken en roken direct een alcohollucht bij de man. De agenten, die privé-tijd onderweg waren, hadden geen blaastest bij zich. Daarom werden andere agenten opgeroepen om de man te kunnen laten blazen. De verdachte vond het in de tussentijd nodig de twee agenten uit te schelden. Daarop is hij aangehouden voor belediging.

De man werkte niet mee met zijn aanhouding en verzette zich hevig. Hij is naar het politiebureau gebracht. Ook onderweg schold hij de agenten de huid vol.

Alcohol en drugs

Op het politiebureau blies de man 515 ug/l, dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. Een speekseltest wees uit dat de verdachte mogelijk ook onder invloed van drugs was. Er is bloed bij de man afgenomen om dat verder wordt onderzocht. De verdachte zit nog vast.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
politie 112 Terneuzen bedreiging
Deel dit artikel:

Reageren