Man loopt tegen de lamp door rokende motor

Politiecontrole
Politiecontrole © Politie Zeeland - West-Brabant
Politie
Politie © Politieteam Walcheren
De agenten reden 's avonds op de Buitenhaven toen ze een auto zagen rijden waar rook onder de motorkap vandaan kwam. Ook was een van de banden lek. De agenten gaven een stopteken en roken direct een alcohollucht bij de man. De agenten, die privé-tijd onderweg waren, hadden geen blaastest bij zich. Daarom werden andere agenten opgeroepen om de man te kunnen laten blazen. De verdachte vond het in de tussentijd nodig de twee agenten uit te schelden. Daarop is hij aangehouden voor belediging.
De man werkte niet mee met zijn aanhouding en verzette zich hevig. Hij is naar het politiebureau gebracht. Ook onderweg schold hij de agenten de huid vol.

Alcohol en drugs

Op het politiebureau blies de man 515 ug/l, dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. Een speekseltest wees uit dat de verdachte mogelijk ook onder invloed van drugs was. Er is bloed bij de man afgenomen om dat verder wordt onderzocht. De verdachte zit nog vast.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>