Expositie over waterbouwer Johannis de Rijke geopend in Watersnoodmuseum

Hij heeft daar destijds rivieren verlegd, havens verbeterd en dijken laten bouwen. De stad Nagoya overstroomde niet meer na zijn waterwerken en een delegatie uit Japan reist jaarlijks af naar Amsterdam om een krans bij zijn graf te leggen.
Watersnoodmuseum eert Zeeuw die Japan van het water redde
De Rijke (1842-1913) werd zelfs onderminister in Japan. Om de Zeeuwen ook kennis te laten maken met deze bekende waterwerker, is de expositie 'Johannis de Rijke, van Zeeuwse polderjongen tot Japanse onderminister' vanaf dit weekend te zien in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.
Veel belangstelling in het Watersnoodmuseum bij de opening van tentoonstelling over Johannis de Rijke
Veel belangstelling in het Watersnoodmuseum bij de opening van tentoonstelling over Johannis de Rijke © Omroep Zeeland
Burgemeester Letty Demmers van Noord-Beveland heeft de expositie geopend. De achterkleinzoon van Johannis de Rijke, Peer de Rijke, was daar ook bij aanwezig. Tegen Omroep Zeeland vertelde hij vooraf waarom het belangrijk is dat Johannis de Rijke geëerd wordt.
Achterkleinzoon van Johannis de Rijke aan het woord
'Johannis de Rijke, van Zeeuwse polderjongen tot Japanse onderminister' was vorig jaar te zien als pop-up expositie in Colijnsplaat. De expositie is naar het Watersnoodmuseum gehaald en uitgebreid met extra informatie, documenten en filmbeelden. De tentoonstelling is er tot en met 1 juni te zien in het Watersnoodmuseum.

Sfeerimpressie

Evenement van de Week, maandagavond vanaf 17.45 uur op tv, geeft een sfeerimpressie van de open dag van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. De uitzending is ook online terug te kijken.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>