Voetbalvrouwen Sparta/JVOZ door het dolle heen na kampioenschap

Groot feest voor de voetbalvrouwen van Sparta/JVOZ. De ploeg won de laatste reguliere wedstrijd met 1-7 op bezoek bij Rijnvogels 2 en kroonde zich zo tot kampioen van de tweede klasse B. "We gaan lekker uit eten en een goed feestje vieren", straalt de trotse coach Niels Slager.

Dolle vreugde bij de voetbalvrouwen van Sparta/JVOZ na het vandaag behaalde kampioenschap (foto: Jonneke Schuurbiers)

Veel beter doelsaldo

De enige overgebleven concurrent voor de titel, Sportclub Monster, was bij Zuidland met 1-4 te sterk. Beide clubs hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van Sparta/JVOZ - een samenwerking tussen betaald voetbalclub Sparta en de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland - is veel beter.

"Het was spannend tot op de laatste speeldag, maar we hebben het kunstje opnieuw geflikt", lacht coach Slager, terwijl 'zijn' meiden luid juichend en druk springend van de champagne genieten.

Indrukwekkende reeks

Sparta/JVOZ is aan een indrukwekkende reeks bezig. In het eerste jaar van het samenwerkingsverband promoveerden de dames naar de tweede klasse en wonnen ze de beker. Volgend seizoen mogen ze zich dus in de eerste klasse bewijzen. Op termijn wil de de club - die de thuiswedstrijden op Het Kasteel in Rotterdam speelt - in de eredivisie uitkomen.

Meer over dit onderwerp:
voetbal kampioen Sparta/JVOZ
Deel dit artikel:

Reageren