De Nooijer wint Roemeense beker, Hendriksen kan juichen in Portugal

Voetballer Bradley de Nooijer uit Oost-Souburg heeft met zijn club FC Viitorul Constanta de nationale beker gewonnen. Met De Nooijer in de basis werd Astra Giurgiu in de finale na verlenging verslagen. In Portugal kon assistent-trainer Roy Hendriksen uit Middelburg juichen. Zijn club Sporting Lissabon klopte FC Porto.

Bradley de Nooijer van FC Viitorul Constanta (foto: Omroep Zeeland)

Voor De Nooijer begon de finale niet goed, want bij rust stond zijn club met 1-0 achter. Een kwartier voor tijd kwam Viitorul Constanta op 1-1 en moest de tegenstander met tien man verder na een rode kaart. Daarin profiteerden De Nooijer en zijn teamgenoten in de verlenging. Invaller Eric werd de matchwinner.

Roy Hendriksen (foto: Orange Pictures)

Hendriksen

De finale die Roy Hendriksen in Portugal beleefde was zo mogelijk nog spannender. Zijn club Sporting Portugal, waar Hendriksen de assistent is van oud-Ajax trainer Marcel Keizer, won na strafschoppen van FC Porto. Er was een hoofdrol voor de Nederlander Bas Dost, die zijn club in de verlenging op 2-1 zette, bij de strafschoppen miste, maar dus uiteindelijk toch opgelucht adem kon halen.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Roy Hendriksen Bradley de Nooijer
Deel dit artikel:

Reageren