Brocante langs de waterkant in Sluis

Van duur tot goedkoop en van antiek tot modern, het aanbod was vandaag groot op de brocantemarkt in Sluis. De route met kraampjes was ruim 2,5 kilometer lang en daarmee is de markt de grootste van Zeeuws-Vlaanderen. Jaarlijks komen er zo'n 30.000 bezoekers op af.

Veel Belgen, maar ook inwoners van de stad gingen op koopjesjacht. "De kinderwagen van mijn kleinzoon zit al bijna vol met een houten kastje waar sleutels aan kunnen worden gehangen en boekjes en speelgoed. Dit is nog maar het begin van de markt dus dat belooft wat", zegt Marjolein de Ket. Paul Smulders komt vooral voor de gezelligheid: "Ik ben van plan hier de hele dag te struinen en als ik iets tegen het lijf loop wil ik het wel kopen, maar eigenlijk heb ik alles al", vertelt hij lachend.

Prijskaartje

Sommige kraampjes bestonden uit rommel die van zolder was gehaald, maar er waren ook antiekhandelaars aanwezig zoals Roland van Pottenberger uit Brugge. "Ik heb hier zilverwerk en oude klokjes liggen vanuit de 18e eeuw", vertelt hij. De prijs van zijn klokjes schommelt tussen de 50 en 300 euro. "Die oude zijn duurder om in te kopen", verklaart hij.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Sluis markt rommel antiek brocant
Deel dit artikel:

Reageren