Lees terug: Start van hoger beroep van aanrijder Jeppe en Mees

De man die eerder is veroordeeld voor het aanrijden van vader Jeppe en zoon Mees verschijnt vandaag voor het hof van Den Bosch. Hij is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter. Hij kreeg drie jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij een rijontzegging van vijf jaar, met een proeftijd voor de duur van drie jaar.

Verslaggever Niels Schuurbiers is bij de zitting in het gerechtshof van Den Bosch aanwezig en doet live verslag:

De straf die de verdachte man uit Roosendaal kreeg van de rechtbank in Middelburg ligt drie keer zo hoog als de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank verweet de man roekeloos rijgedrag. Daar kon de Roosendaler zich niet in vinden en hij ging daarom tegen die uitspraak van de rechter in beroep.

Op vrijdag 13 oktober 2017 worden vader Jeppe de Lange (dan 41) en zoon Mees (dan 6) geschept door een auto op de Langevieleweg in Middelburg. Volgens de getuigen reed de verdachte veel te hard en aan de linkerkant van de weg. Vader en zoon werden gelanceerd en maakten een smak op het wegdek. Vader en zoon lopen hersenletsel en lichamelijk letsel op. Beiden zijn zwaargewond met de traumahelikopter afgevoerd.

Veel verdriet

Stefanie Couwenberg is een vriendin van het gezin. Ze laat weten dat het gezin De Lange nog steeds dagelijks te maken heeft met de gevolgen van het ongeluk. "In het gezin is behoefte aan rust en stabiliteit en dit hoger beroep draagt daar niet aan bij", schrijft Couwenberg. De advocate van het gezin gaat tijdens de zitting kort vertellen hoe het met Mees en Jeppe gaat. In verband met het verdriet dat de familie heeft door het ongeluk vragen ze om privacy.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren