3,5 jaar cel voor overvaller pizzeria Sint-Maartensdijk

De 24-jarige Dordtenaar die eind november een overval probeerde te plegen op een pizzeria in Sint-Maartensdijk, is veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf. De straf valt een half jaar hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie, de rechtbank rekent het de overvaller onder meer aan dat hij bij de overval dreigde met een nepwapen.

De politie staat in de Kaaistraat in Sint Maartensdijk, na de overval op een pizzeria. (foto: Provicom)

De verdachte overviel samen met een 17-jarig meisje de pizzeria. Volgens de rechtbank is het feit dat hij de overal probeerde te plegen samen met een minderjarige, hem zwaar toe te rekenen. De zaak van de medeverdachte wordt op een later moment bij de kinderrechter behandeld.

Straf hoger dan eis

Naast de ernst van bedreiging tijdens de overval, weegt de rechtbank ook mee dat de overvaller in het verleden meerdere keren in aanraking is gekomen met justitie. De rechtbank zegt dat ze met deze hogere straf een sterk signaal willen afgeven aan de verdachte. Het OM had eerder drie jaar celstraf geëist.

De avond van de overval stapte de overvaller om 22.00 uur de pizzeria binnen. Nadat hij een niet van echt te onderscheiden nepwapen trok en geld eiste, ontstond er een worsteling tussen de eigenaar en de 24-jarige Dordtenaar. De overvaller wist te weg te komen, maar gaf zichzelf later alsnog aan.

Getraumatiseerd

Bij de overval werd niets buit gemaakt. De slachtoffers waren niet gewond, maar waren daarna wel getraumatiseerd. Door de overval bleef de pizzeria meer dan drie maanden dicht.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren